Výrobky s Chilli

Rajčatová chilli omáčka od domácího výrobce chilli omáček HUHU chilli je výborná do salátu nebo na pizzu. Základem omáčky jsou rajčata a 4 druhy chilli papriček a to: Dorset Naga, Rocoto Grande Picante, Hurricane, Habanero Chocolate, dále potom česnek, jablečný ocet a několik druhů koření. Pálivost je asi 3 z 10 a zvládne ji i […]
Chilli mash z čerstvých chilli papriček Naga jolokia známých také jako Bhut jolokia.
Vločky z chilli papriček Naga jolokia známých také jako Bhut jolokia.
Naga jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU.
Naga jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU.
Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).
Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.
Papričky Jalapenos jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty.
Švestková omajda od Radka Floriana. Hned po otevření ucítíte intenzivní chuť švestek. Pálivost omáčky je spíše decentní.
Složení:
Chilli Red Mix, cukr, švestky, med, vinný ocet, hořká čokoláda, perníkové koření, citrón a sůl.
Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.
Trinidad Scorpion moruga je chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense.
Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.